Klopp: Traoreja je težje pokrivati kot Vardyja

Shaun Botterill/Getty Images

Še pred obračunom med Wolverhamptonom in Manchester Cityjem, na kateri je blestel Adama Traore, je menedžer Liverpoola Jurgen Klopp opozoril nanj. V nedeljo Wolverhampton na čelu z robustnim Špancem prihaja na Anfield.

Adama Traore je letos “aboniran” za gole proti velikim ekipam. Dva je dosegel proti Manchester Cityju na prvi tekmi na Etihadu, enega proti Tottenhamu, na obračunu 19. kroga proti sinje-modrim pa je bil na Molineuxu najboljši igralec tekme z zadetkom in podajo.

Traore igra v življenski formi, kar bo poskušal potrditi tudi proti Liverpoolu. Na nekdanjega mladinca Barcelone je opozoril tudi menedžer trenutno najboljše ekipe na svetu Jurgen Klopp: “Traore ima menedžerja, ki mu je našel pravi položaj. Začel je kot ofenzivni bočni branilec in sedaj lahko igra med tremi v napadu. Fantastičen igralec, ki je bil še kot mladenič odličen pri Barceloni. Verjetno je najhitrejši igralec v ligi. Zelo težko je igrati proti njim. Letos so dobili City. Rekel bi, da je Jamieja Vardyja težko pokrivati na velikem prostoru, toda Traoreja še težje, ker je izjemno hiter.”

Wolverhampton bo na Anfieldu gostoval v nedeljo ob 17:30. Neposredni prenos dvoboja si oglejte na SK 1.