Arsenal za Xhako zahteva 40 milijonov evrov

Catherine Ivill/Getty Images

Švicarski reprezentant Granit Xhaka je na izhodnih vratih londonskega kluba, ki pa vezista ne želi izgubiti za nizko odškodnino. Xhaka se je sicer že dogovoril za podpis pogodbe s Hertho, ki pa bo morala odšteti zajetno odškodnino.

Xhaka je že od svojega prihoda na Emirates leta 2016 večkrat razburil in ločeval navijače Arsenala. Privržence topničarjev je obdaril z ogromno lepimi goli z razdalje, a jih velikokrat tudi razočaral z nepremišljenimi potezami. V tej sezoni so stvari šle predaleč in po prepiru z navijači je hitro postalo jasno, da Xhaka v Arsenali nima prihodnosti. Najprej je izgubil kapetanski trak, ki mu ga je v tej sezoni namenil nekdanji trener Unai Emery, potem pa celo pristal na tribuni.

Realno gledano je čas za slovo pravi, odhoda pa ne more preprečiti niti novi trener Mikel Arteta, ki sicer spoštuje igralca in ga je na tekmi z Bournemouthom postavil v prvo postavo. Igralec se je kot kaže že sprijaznil s povratkom v Bundesligo, po besedah njegovega zastopnika pa se je tudi že dogovoril vse potrebno za podpis pogodbe s Hertho. Nogometna javnost tako čaka le na trenutek, ko se bosta kluba zedinila glede odškodnine.

Hertho sicer čaka zahtevna naloga, saj Londončani za Xhako zahtevajo 40 milijonov evrov, s katerimi bi si povrnili svoj vložek v muhastega Švicarja, ki je za prav toliko denarja leta 2016 na Otok prišel iz Borussie Mönchengladbach. Hertha je zaenkrat pripravljena plačati 35 milijonov evrov, zato bodo v naslednjih tednih sledila trda pogajanja.