Raiola: Halland ni želel v Manchester United

Premier Liga 30. Dec 201916:17 > 16:19
Andreas Schaad/Getty Images

Agent Mino Raiola je razkril, da so si Hallanda zelo želeli v taboru Manchester Uniteda, Norvežan pa naj bi bil bolj naklonjen k prestopu v Borussio Dortmund.

19-letni napadalec je v nedeljo podpisal pogodbo z Borrusio Dortmund. Prestop, vreden 20 milijonov evrov, je bil presenetljiv, saj se je v povezavi z Hallandovo prihodnostjo največkrat omenjal Manchester United.

 “Manchester je klub s katerim je imel najbolj neposreden odnos. Manchester je bil z Erlingom v kontaktu. Imeli so priložnost, da osebno govorijo z njim, ta prestop smo si želeli tudi zaradi njegovega odnosa z Solskjaerjem,” razkriva Raiola in dodaja:

“Očitno je Halland ocenil, da v tem trenutku Old Trafford ni prava izbira za njegovo kariero. Odločil se je za Borussio in za fanta sem srečen, saj je prišel v klub, kjer bo gotovo še napredoval.

Halland je z Borussio podpisal pogodbo do leta 2024. prvi dve leti bo dobival 6 milijonov evrov na sezono, nato pa 8 milijonov evrov na sezono. Posel je bil uspešen tudi za Mina Raiolo, saj je zaslužil 15 milijonov evrov.