Guardiola: City je najboljša ekipa zadnjega desetletja

Premier Liga 1. Jan 202010:42 > 10:44
Michael Regan/Getty Images

Menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola je prepričan, da je klub, ki ga vodi od leta 2016, najuspešnejši klub preteklega desetletja.

City je se je v zadnjih desetih letih štirikrat zavihtel na vrh Premier lige in tolikokrat osvojil še ligaški pokal. Sinjemodri so v tem obdobju v vitrine dodali še tri angleške superpokale in dva naslova v FA pokalu.

V boju za naziv najboljše ekipe v zadnjem desetletju sta vsekakor tudi Real Madrid s štirimi naslov v ligi prvakov in Barcelona, ki je kar sedemkrat osvojila La Ligo. A Pep Guardiola je navkljub temu prepričan, da je prav Manchester City najboljša ekipa zadnjega desetletja.

Mislim, da je bil City ob upoštevanju točk, golov, naslovov in vsega ostalega v zadnjem desetletju najboljši klub. Klubu bi rad čestital za ta dosežek. Ko v klubu analiziramo dnevno dogajanje, vedno analiziramo tudi to. Naše dosežke vedno gledamo z zornega kota preteklih desetih let. Vse se je začelo leta 2008, ko je klub prevzelo trenutno vodstvo in kupilo dobre igralce ter na klop zvabilo kar nekaj izjemnih menedžerjev,” razmišlja Guardiola in dodaja: “Naši dosežki so spoštovanja vredni. Uspelo nam je nekaj neverjetnega. Borili smo se z velikanskimi “sloni”, neverjetnimi klubi z bogato zgodovino. V zadnjem desetletju smo se jim povsem priključili in to je zares neverjetno.

City, aktualni angleški prvak, na lestvici Premier lige trenutno za vodilnim Liverpoolom zaostaja za kar 14 točk.