Kariero začel v Barci, zaigral bi za Real Madrid

Shaun Botterill/Getty Images

Krilni napadalec Wolverhamptona Adama Traore je eno od najprijetnejših presenečenj letošnje Premier lige. Z odličnimi igrami si je zagotovil povabilo v špansko reprezentanco in zanimanje madridskega Reala.

Adama Traore je eno od odkritji letošnje nogometne sezone na Otoku. Španski mišičnjak se je na naslovnice prebil zahvaljujoč odličnim predstavam v dresu Wolverhamptona, zaradi česar je dobil tudi vabilo v špansko reprezentanco.

Potem ko je Traore, ki ga ob natančnih podajah odlikujeta moč in neverjetna hitrost, kariero začel v B ekipi Barcelone, nato pri 17-letih dobil tudi priložnost v prvi ekipi ponosa Katalonije (na obračunu proti Granadi je zamenjal Neymarja), se njegovo ime v zadnjem času vse pogosteje omenja v zvezi z morebitnim prestopom v madridski Real.

“Če bi moral oditi v Rea, bi odšel,” je na medijske špekulacije odgovoril Traore in dodal: “Z Barcelono se je zgodil nesporazum. Moj odhod ni bil najboljši, toda to zgodbo bom zadržal zase.”

Traore priznava, da ne bi imel nič proti povratku v Španiji, a sprva se želi dokazati v Premier ligi. “Da, zakaj pa ne. Vendar sem obljubil, da bom postal eden od najboljših v Angliji.”

https://twitter.com/AirtelUFootball/status/1212599398598873088