Mourinho ni nič boljši od Pochettina

Julian Finney/Getty Images

Nogometaši Tottenhama v zadnjem času igrajo katastrofalno. Začasni preblisk pod vodstvom novega trenerja Joseja Mourinha očitno ni bila realna slika trenutnega stanja ekipe iz Londona.

Catherine Ivill Getty Images Sport

Jose Mourinho je na prvih treh tekmah (dve v Premier ligi in ena v Ligi prvakov) zabeležil maksimalni izkupiček, nato pa je hitro postalo jasno, kje so meje ekipe Tottenhama. Londončani so na zadnjih treh tekmah v prvenstvu zbrali štiri točke, težave pa se pojavljajo na vseh položajih.

Mourinho je, kot njegov predhodnik Mauricio Pochettino, v povprečju zbral 1,4 točke na srečanje, medtem ko je boljši napad prinesel tudi slabšo obrambo. Samo Newcastle prejema več zadetkov iz neposrednih napak branilcev, na kar je pred kratkim opozoril tudi The Special One.

https://twitter.com/WhiteHartDane/status/1212418997909635075

Na srečo Tottenhama je v zadnjem času v slabši formi tudi Chelsea, tako da jim mestni tekmeci na četrtem mestu bežijo za vsega šest točk.

Mouriho je na klopi Spursov prvič sedel 23. novembra 2019 ob zmagi proti West Hamu s 3:2, nato pa v vseh tekmovanjih ekipo vodil na 11 tekmah z učinkom šestih zmag, štirih porazov in neodločenega izida.