Arteta o novem kapetanu: Iščemo stabilnost

Justin Setterfield/Getty Images

Novi menedžer Arsenala Mikel Arteta bo povsem prevetril slačilnico topničarjev in skušal prekiniti rezultatsko krizo, v kateri je londonski klub že kar nekaj časa. Zelo pomembna bo tudi odločitev, kdo bo dolgoročni kapetan ekipe.

Pod taktirko Unaija Emeryja so imeli glavno besedo v slačilnici Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang, Granit Xhaka, Hector Bellerin, Alexandre Lacazette in Mesut Őzil. Po glasovanju je na koncu kapetanski trak pripadel Xhaki. Slednji se je nato spustil v vojno z navijači in izgubil vlogo kapetana, ki jo zdaj opravlja Aubameyang.

Z izborom novega kapetana iščemo stabilnost. Navijačem bi radi dokazali, da je naša glavna želja, da Arsenal postane stabilen klub. Delo nam otežuje ogromno stvari, na nekatere nimamo vpliva, a je trenutno vse v redu. Trenutno še ni pravi čas za spremembe. Bil sem v klubih, ki so imeli po štiri ali pet kapetanov. Bolj pomembna od kapetana je skupina ljudi, ki vodi slačilnico. Kapetan je konec koncev le nekdo, ki ima okrog roke trak, izberejo pa ga soigralci,” je razkril Arteta.

Ko nekdo govori, ga morajo ostali poslušati. Če vas soigralci pozorno poslušajo, potem ste vodja. Če gledajo v strop, potem to ni vloga za vas. Mi imamo nekaj vodij. Nekateri so bolj glasni na igrišču, nekateri pa v slačilnici. Vse to bi radi spojili,” dodaja 37-letni španski trener, ki je bil leta 2012 tudi sam kapetan Arsenala.

Nisem vedel, da bom kapetan. Prišel sem v slačilnico in ob mojem dresu je bil kapetanski trak. Vprašal sem Arsena: “Trener, a je to napaka?” Rekel je ne. Ti si kapetan. Takrat sem se zavedal kakšna čast me je doletela. Bilo je neverjetno. V klubu nisem bil zelo dolgo, a so mi vseeno zaupali. Bil sem počaščen,” še dodaja Španec, ki je tekom kariere igral še za PSG, Rangerse, Real Sociedad, Everton in Arsenal.

Arsenal bo v Premier ligi znova na delu 11. januarja, ko ga čaka mestni obračun s Crystal Palacom, v ponedeljek pa ga čaka še trekma 3. kroga FA pokala z Leeds Unitedom.