Ko Jaime Lannister reče: Bielsa je novi kralj severa

Premier Liga 6. Jan 202017:58 > 17:58
Gareth Copley/Getty Images

Danski filmski igralec Nikolaj Coster-Waldau, znan po vlogi Jaimeja Lannisterja v seriji Game of Thrones, je vlekel vzporednice z uspešno serijo in njegovim najljubšim nogometnim klubom.

Leeds United danes zvečer gostuje na Emiratesu. V 3. krogu FA pokala se bo pomeril proti Arsenalu. Nikolaj Coster-Waldau je pred obračunom trenerja leedsa okronal za “kralja severa”.

Serija Game of Thrones in Leeds United imata veliko skupnega – dramo, ljubezen, izgube in borbo za prestol,” je dejal danski filmski igralec in nadaljeval:

“Navijači imamo Leeds v krvi kot nekakšen virus. Odraščal sem v malem danskem mestu. Moj oče je bil pristaš Arsenala in želel si je, da tudi jaz postanem Topničar.  Imel sem drugačne načrte. V zgodnjih devetdesetih sem obiskal Anglijo. Izkusil sem atmosfero na Elland Roadu, petje navijačev me je prevzelo. Rodila se je ljubezen! V zadnjih desetletjih je klub preživel vzpone in padce, zdaj pa imamo na čelu pravega moža. To se čuti v zraku. Najboljši trener na svetu je prišel, da nas reši. Bielsa je kralj svera.”

Kot kaže res ne izbiramo koga in kaj bomo ljubili. Ljubezen je stvar, ki se preprosto zgodi.

Tekmo med Arsenalom in Leedsom si lahko ogledate na Sportklubu 1. Dvoboj se začne ob 20:56.