Guardiola: Raje bi igral golf, kot pa vodil Real ali MU

Premier Liga 7. Jan 20209:14 > 9:17
Alex Livesey/Getty Images

V velikem mestnem derbiju se bosta Manchester United in Manchester City v torek pomerila v prvi tekmi ligaškega pokala, pred tekmo pa je trener sinjemodrih Pep Guardiola dejal, da nikoli ne bi postal trener njegovih največjih rivalov.

“Če zdaj vodim City, potem nikoli v karieri ne bi prevzel moštva kot je Manchester United. Približno tako, kot nikoli ne bi vodil madridskega Reala. Nikoli,” je dejal Pep Guardiola.

Španski trener ne biveč treniral, če ne bi dobival še drugih ponudb: “Če ne bi imel ponudb, potem bi bil nekje na Maldivih. Oziroma, na Maldivih ne, tam nimajo golf igrišča.”

V zadnjem obdobju je pogosto na tnalu tudi njegov kolega iz Uniteda Ole Gunnar Solskjaer, saj naj ne bi bil dovolj strog do svojih soigralcev, a ga Guardiola podpira: “Ole je takšen, kot je. Če je nasmejan in želi tako voditi svojo ekipo, zakaj bi ga menjali. Vsi smo različni. Nekateri se več izražajo, nekateri so mirni, nekateri se derejo ob igrišču, drugi sedijo. Kdo je boljši? Tisti, ki zmaguje. Takšen trener je najboljši trener. Ne razumem, zakaj je narobe, kako se nekdo obnaša, če pa so pomembni samo rezultati,” je zaključil Guardiola. 

Pep je kot igralec 11 let preživel pri Barceloni, ob koncu kariere pa igral še v Italiji, Katarju in Mehiki. Kot trener je za Barco skrbel štiri leta, kasneje je tri leta prebil pri Bayernu, v Cityju pa je odl leta 2016.