Arteta: Januarja ne pričakujem veliko dogajanja

Premier Liga 9. Jan 202018:00 > 18:03
Julian Finney/Getty Images

Menedžer Arsenala Mikel Arteta bo v drugem delu sezone računal na kader, ki ga ima trenutno na razpolago. Španec bo sicer ves čas spremljal, če se bo na tržišču pojavil igralec, ki bi lahko pomenil takojšnjo okrepitev prve ekipe.

Arteta je topničarje prevzel decembra in nadomestil Unaia Emeryja, ki se ni izkazal kot prava rešitev po odhodu legendarnega Arsena Wengerja. Arsenal je tretutno šele na desetem mestu premierligaške lestvice in za četrtim Chelseajem zaostaja za devet točk.

Če bomo našli igralca, ki bi nam lahko pomagal takoj, bi vsekakor premislili. Sam sicer ne pričakujem veliko dogajanja. Nekaj dodatne energije pričakujem od igralcev, ki se vračajo po poškodbah. Moramo se zavedati, da smo ves čas imeli težave s poškodbami. Tudi to je vplivalo na rezultate. Kar nekaj igralcev bo manjkalo še nekaj časa. Zato moramo spremljati tržnico, morda se najde kakšna rešitev za nas,” razmišlja Arteta.

Arsenal je sicer poleti 2019 podrl klubski rekord in za 72 milijonov evrov pripeljal Nicolasa Pepeja, pred sezono pa so ekipo okrepili še Kieran Tierney, David Luiz, Gabriel Martinelli in William Saliba. Londončani so pred začetkom te sezone potrošili kar 135 milijonov funtov.

Zaradi poškodbe bo sicer kar devet mesecev manjkal branilec Callum Chambers, še kar nekaj časa pa bo odsoten tudi bočni branilec Tierney.