Gerrard: Samo ena stvar lahko pomaga, da bi pozabil

Premier Liga 10. Jan 202010:18 > 10:21
Ian MacNicol/Getty Images

Steven Gerrard je živa legenda Liverpoola. Mitski kapetan in eden od najboljših igralcev v bogati zgodovini kluba iz Anfielda, a tudi človek, ki je bil leta 2014 glavni krivec za poraz proti Chelseaju, ko je bil Liverpool prvič po letu 1990 korak oddaljen od naslova prvaka.

Stevenu Gerrardu je takrat spodrsnilo v ključnem trenutku, kar je izkoristil Demba Ba, ki je prišel do žoge in dosegel zadetek. Ob koncu sezone se je izpostavilo, da je ravno zaradi tega spodrsljaja (v dobesednem pomenu) namesto na Anfield romal na Emirate. Steve G priznava, da je bil to zanj najhujših trenutek v karieri in da je mislil, da si napake ne bo nikoli odpustil. Nekaj let kasneje priznava, da mu je nekoliko lažje, ker redsi v letošnji sezoni igrajo fantastično in zdi se, da jim lahko le še hujša naravna katastrofa prepreči naslov.

Če bi Liverpool letos osvojil prvenstvo, bi zagotovo pomagalo, da bi se počutil boljše. Ko se lani osvojili Ligo prvakov, sem se počutil bolje in samemu sebi dejal, da so navijači končno srečni. Tiste napake nikoli ne bom pozabil, vendar mi je lažje, ko vidim, kako Liverpool igra in dominira. So na pravi poti, da osvojijo prvenstvo in najsrečnejši bom, če se to zgodi,” je Gerrard med drugim dejal v podcastu svojega nekdanjega soigralca Jamieja Carragherja, v katerem je med drugim dejal tudi, da rešitev za škotski klubski nogomet vidi v tem, da bi se tako Celtic kot Rangers priključila Premier ligi.