Ryan bo za vsako obrambo doniral 500 dolarjev

Premier Liga 10. Jan 202014:23 > 14:27
Robert Cianflone, Getty Images Sport

Vratar Brightona Matthew Ryan je dejal, da bo za vsako zbrano obrambo v Premier ligi daroval 500 dolarjev za pomoč ogroženim ljudem v njegovi državi.

Vratar Brightona in reprezentant Avstralije je pred začetkom 22. kroga Premier lige napovedal, da bo za vsako uradno zbrano obrambo v Premier ligi doniral 500 dolarjev za pomoč žrtvam požarov, ki že več dni grozijo njegovi rodni Avstraliji.

Do zdaj je življenje v požarih izgubilo 27 ljudi, uničenih pa je bilo tudi več kot 2000 hiš. 

Znesek, ki ga bo Matt Ryan doniral bi lahko znašal okoli 30.000 dolarjev, če upoštevamo, da so v prejšnjem krogu vratarji skupaj zbrali 60 obramb. 

“Odločil sem se, da bom denar doniral organizaciji WIRES, ki se ukvarja z reševanjem živali. Hvala vam za dozdajšnjo podporo. Naš narod ceni vašo radodarnost. Na žalost je po celotni državi še vedno veliko uničenih domov. Ljudje in živali nimajo zavetišč. Upam, da bomo skupaj še naprej pomagali kot smo to delali doslej in hkrati spodbudili ostale, da se nam pridružijo,” je dejal Ryan.

Do zdaj je znano, da je kar nekaj športnikov že priskočilo na pomoč. In verjetno je tudi še nekaj takih za katere niti ne vemo, da so ljudje z velikim srcem.