Solskjaer: Naslov? Z okrepitvami in čez kakšno leto

Premier Liga 15. Jan 20209:17 > 9:22
Clive Brunskill/Getty Images

Trener moštva Manchester United Ole Gunnar Solskjaer pravi, da bi zelo rad videl, da bi bilo njegovo moštvo že v naslednji sezoni eden izmed glavnih kandidatov za naslov v Premier ligi, a da ni prepričan, kako realna so ta pričakovanja.

Ekipa iz Old Trafforda je v angleškem nogometnem prvenstvu nazadnje slavila leta 2013. V tej sezoni po 22. odigranih krogih zasedajo peto mesto na razpredelnici, za vodilnim Liverpoolom pa imajo vrtoglavih 27 točk zaostanka, zato je jasno, da bodo pri Manchester Unitedu na boj za naslov morali počakati vsaj še eno leto. 

“Glavni cilj je, da se naša ekipa bori za naslov, seveda. Cilj je, da smo konkurenčni najmočnejšim ekipam. Ne pravim, da se bo to zgodilo v tej sezoni, niti ne v naslednji. Je pa res, da se z določenimi okrepitvami in napredku v naslednjih letih to lahko zgodi,” je dejal glavni trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.  

United v naslednjem krogu gostuje na Anfieldu pri vodilnem Liverpoolu, so pa rdeči vragi edini, ki so v tej sezoni uspeli odščipniti dve točki varovancem Jürgena Kloppa. 

“To bo priložnost, da točno vidimo kje smo v primerjavi z vodilnim moštvom prvenstva. Vemo, da naši navijači niso zadovoljni, ko se ne borimo za vrh razpredelnice, saj so navajeni, da naša ekipa osvaja naslove,” je še dodal norveški strokovnjak.

Tekmo Liverpoola in Manchester Uniteda si lahko ogledate v nedeljo ob 17:30 v neposrednem prenosu na SK1!