Mata junak Uniteda ob napredovanju, poškodba Rashforda

Premier Liga 15. Jan 202022:35 > 22:46
Getty Images/Alex Livesey

Na ponovni tekmi 3. kroga FA pokala si je Manchester United pred domačimi gledalci vendarle izboril napredovanje v 4. krog. Potem, ko so danes ugnali ekipo Wolverhamptona z 1:0. Zmaga je grenkega priokusa, saj je poškodbo staknil prvi zvezdnik Marcus Rashford.

Prva tekma teh dveh ekip se je na Molineuxu končala brez zadetkov, kar je jasno pomenilo, da sledi ponovna tekma in sicer na Old Traffordu.

Manager Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjær znova tekme ni začel v najmočnejši postavi, saj sta poleg nekaterih poškodovanih nogometašev od prvo kategornikov na klopi oziroma tribuni obsedela David de Gea in Marcus Rashford.

Volkovi so tekmo bolje pričeli in bili odločni, da izločijo velikana in se uvrstijo v 4. krog FA pokala. Začeli so odlično in v 10. minuti povedli, strelec je bil Pedro Neto, a kaj ko je bil znova na delu VAR, ki je zadetek zaradi igre z roko razveljavil.

V nadaljevanju so imeli nekaj več od igre rdeči vragi, vendar do zadetka niso prišli. Vrag je dokončno odnesel šalo, ko je domači manager v 64. minuti opravil dvojno zamenjavo, v igro pa je med drugim vstopil tudi kapetan Rashford.

Samo tri minute pozneje je sledil zadetek, ki ga je po podaji Anthonya Martiala zabil Juan Mata in United popeljal v vodstvo.

V zaključku tekme so gostje sicer pritisnili, a preveč nevarni niso bili. Še najbolj je domačim navijačem zastal dih, ko je v 76. minuti na tleh, po trku z nasprotnikom obležal domači golgeter Rashford. Nekoliko šepajoč je nekaj minut pozneje tudi zapustil igro. Več znanega o njegovi poškodbi bo jutri. Rezultat pa se do konca tekme več ni spremenil in ostalo je pri napredovanju domačih.

Manchester United se bo v 4. krogu FA pokala pomeril z zmagovalcem obračuna Watford – Tranmere.