Jose: Potrebujemo napadalca … Eriksen? Jutri bo igral

Premier Liga 17. Jan 202015:07 > 15:09
Justin Setterfield/Getty Images

Pred tekmo 23. kroga v Premier ligi proti Watfordu je trener Tottenhama Jose Mourinho spregovoril o nogometašu, ki bi lahko zamenjal Harrya Kanea. Govoril je tudi o Christianu Eriksenu, Gedsonu Fernandesu ter Hugu Llorisu.

Glavna težava Tottenhama v tem trenutku je poškodba Harrya Kanea, ki bo ekipi manjkal do meseca aprila. Spursi imajo na voljo še dva tedna, da pripeljejo nogometaša, ki bi lahko zamenjal njegovo odsotnost. Jose Mourinho je priznal, da klub išče rešitev. 

“Veliko je imen. Ali potrebujemo napadalca? Da. Ni lahko toda iščemo nogometaša, ki bi ga lahko pripeljali,” je dejal Mourinho.

Tottenham je iz Benfice pripeljal reprezentanta Portugalske, mladega 21-letnega Gedsona Fernandesa, ki igra na sredini igrišča.

“Ta konec tedna bo že z nami v ekipi. Videli bomo ali bo dobil priložnost. Če pripelješ nogometaše v januarju je to zato, ker jih potrebuješ in ker potrebuješ njihov doprinos. Igral je že velike tekme. Proti Bayernu ter Galatasarayu. Navajen je na to stopnjo pritiska in odgovornosti,” je povedal Mourinho.

Novica, da se je Tottenham okrepil na sredini igrišča je pomembna predvsem zaradi tega, ker bo kot kaže Christian Eriksen zapustil ekipo. Pri Interju so zdaj še bolj optimistični, da bo Danec prišel v Milano. 

https://www.instagram.com/p/B7bDU5bADUv/

“Mislim, da se trudi po svojih najboljših močeh. Normalno je, da do 31. januarja ne bo povsem osredotočen na nogomet. Ne razumem zakaj so pri Interju tako samozavestni. Ker ljudje govorijo, da bo Eriksen odšel? Eriksen bo jutri igral.”

Mourinho je dodal še, da se Hugo Lloris vrača na treninge in da bi se lahko vrnil v začetku februarja. Dodal je tudi da bi Giovani Lo Celso tudi po posoji še lahko ostal v klubu. Pohvalil je namreč njegovo igro in odnos v zadnjih tednih.