Guardiola: Če me ne odpustijo, ostanem do konca pogodbe

Michael Regan, Getty Images

Španski strokovnjak Pep Guardiola poudarja, da bo zagotovo tudi naslednjo sezono preživel na klopi Manchester Cityja.

Povezano

Po dveh zaporednih naslovih v Premier ligi, ima Manchester City v letošnji sezoni (pre)visok zaostanek za Liverpoolom. Zaradi velike verjetnosti, da ne bo ubranil naslova, so angleški mediji že začeli napovedovati odhod Pepa Guardiole, čeprav mu pogodba poteče po koncu naslednje sezone.

“V kolikor me ne odpustijo, bom ostal, 100 odstotno,” je dejal Katalonec: “Niti eden menedžer ne zmaguje ves čas. Uživam v delu s to ekipo. Izgubili smo nekaj tekem, tako da moramo delati, da bi bili boljši.”

Sinje-modre v soboto čaka obračun s Crystal Palacom, na dan, ko bo Guardiola dopolnil 49-let. To je 23 let manj od Roya Hodgsona, ki bo na drugi strani. “Ko delate pri 72-letih, vam je doma verjetno dolgčas,” je ocenil Guardiola: “Naše delo je lepo. Delaš z mladimi ljudmi, športniki. Vsaka tekma je zanimiva. Verjetno Roy zato še vedno dela. Jaz se ne bom upokojil naslednji teden ali naslednje leto, vendar mislim, da ne bom delal tako dolgo.”

City je na drugem mestu s 47 točkami, dvema več od tretjega Leicestra. Vodilni Liverpool ima 61 točk in odigrano tekmo manj.