"Gremo tekmo za tekmo. Samo tako se osvoji liga."

Premier Liga 19. Jan 202019:53 > 20:01
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Liverpool je v nedeljo na Anfieldu na derbiju 22. kroga Premier lige z 2:0 premagal Manchester United. Redsi so v tej sezoni nezaustavljivi, po tekmi pa sta bila dobre volje kapetan redsov Jordan Henderson in strelec drugega gola Mohamed Salah, ki pa se zavedata, da je sezona še dolga.

Marsikdo že trdi, da je Liverpool po zmagi proti Unitedu že osvojil ligo, a se na Anfieldu s takšnimi trditvami ne strinjaju. Za njimi je sicer izjemna sezona. Na 22 tekmah v Premier ligi še ne poznajo poraza, prednost pred drugim Manchester Cityjem pa s tekmo manj znaša kar 16 točk. Henderson in Salah še naprej trdita, da mora ekipa razmišljati le o naslednji tekmi.

V Liverpoolu se vedno pričakuje zmaga. To se ne bo spremenilo in upam, da bo tako še dolgo,” je za Sky Sport povedal Henderson ter dodal: “Zmaga na derbiju je vedno posebna, uživali smo v nogometu. Vedno moraš ostati lačen in si želeti še več. Vedno se moraš učiti. Če sem iskren, nam je trener vedno na voljo in vedno pomaga, da napredujemo. Vsak dan garamo in tako bo do konca sezone.

Strelec drugega gola na nedeljskem derbiju je bil Mohamed Salah, ki je končno dočakal tudi zadetek proti Manchester Unitedu.

Mislim, da moramo še naprej razmišljati le o vsaki naslednji tekmi. Ne smemo misliti na naslov. Gremo tekmo za tekmo, le tako se lahko osvoji Premier liga. Ne smemo dovoliti, da bi se ponovila lanska sezone. Gremo korak po korak,” razmišlja Egipčan.