Pep: Poškodbe? Telesa sporočajo, da imajo dovolj

Premier Liga 21. Jan 20204:16 > 4:20
Alex Livesey/Getty Images

Za Pepa Guardiolo poškodbi Marcusa Rashforda in Harryja Kana nista nikakršno presenečenje, saj španski strateg že več let pravi, da je razpored brutalen, število tekem pa absolutno preveliko.

Marcus Rashford in Harry Kane sta v zadnjem obdobju postala novi “žrtvi” brutalnega sporeda nogometne sezone, obenem pa njuni poškodbi predstavljata veliko težavo tudi za angleškega selektorja Garetha Southgata, saj bo Rashford odsoten dva meseca, medtem ko Kana na zelenicah ne bo vse do aprila. To pomeni, da sta oba napadalca vprašljiva za prihajajoče EP v nogometu. 

Za trenerja Manchester Cityja Pepa Guardiolo poškodbi nista presenečenje, kot tudi ne izjemno dolg spisek poškodovanih nogometašev v Premier ligi.  “Za angleško reprezentanco sta poškodbi Rashforda in Kana velika težava, saj sta zelo pomembna igralca za svojo državo. Upajmo, da se bosta hitro vrnila,” je dejal Pep za goal.com.

Povezano

“Neverjetno je število tekem, ki jih igramo. Zdaj govorimo o tem, saj sta se poškodovala dva nosilca igre pri velikih klubih, ampak poglejte samo, kakšno je stanje pri Newcastlu. Poglejte vse ekipe. To je nekaj običajnega. S takšnim številom tekem nastradajo samo igralci, zato nisem presenečen. Zares mi je žal teh igralcev, a vodilni ljudje ne naredijo ničesar.”

“Preveč se pričakuje od igralcev. Po končani sezoni morajo oditi na EP, se vrniti in po le 20 dneh spet igrati, saj se mora šov nadaljevati. To je nevzdržno, igralci padajo, enostavno je preveč,” pravi Guardiola. 

Eden izmed najglasnejših v zadnjem obdobju je bil trener Liverpoola Jürgen Klopp, Guardiola pa pravi, da se vsi trenerji strinjajo, da se mora nekaj spremeniti. 

“Vsi trenerji se pritožujejo, a vodilnih to ne zanima. Še en Boxing day je za nami. Že zdaj se lahko pripravljamo za naslednjega in tako znova in znova, tekme igramo na vsake tri dni. Igralci zato trpijo posledice. Seveda vsak želi biti na najvišjem nivju, saj so klubi pod rezultatskim pritiskom in se morajo boriti za naslove in Ligo prvakov. Pritiskamo in pritiskamo. Telesa sporočajo, da imajo dovolj,” je še dejal Pep.