Klopp: Ponovljena tekma? Ne bo nas tukaj

Laurence Griffiths/Getty Images

Menedžer Liverpoola Jurgen Klopp je odkril, da bo na ponovljeni tekmi četrtega kroga Pokala FA proti Shrewsburyju zaigrala rezervna ekipa redsov, saj želi spoštovati zimski premor.

Liverpool je v nedeljo odigral neodločeno proti ekipi, ki zavzema 16. mesto v tretjem rangu tekmovanja v angleškem nogometu, tako da potnik v osmino finala Pokala FA znan na ponovljeni tekmi na Anfieldu 4. ali 5. februarja. V tem času bo v Premier ligi ravno na sporedu zimski premor, ki ga Jurgen Klopp namerava upoštevati.

“Pred dvema tednoma sem fantom dejal, da bodo imeli zimski premor, kar pomeni, da nas ne bo tukaj za to srečanje,” je po nepričakovanem remiju proti Shrewsburyju dejal nemški strokovnjak.

“Vem, da to ni postopek, ki bo deležen odobravanja, vendar tako je. Premier liga je zahtevala od nas, da spoštujemo premor, to bomo tudi naredili. Če je FA vseeno, na to ne moremo vplivati. Ponavljam, da nas ne bo tukaj.”

Klopp je napovedal, da bo “pustil otrokom, da igrajo”, ter da bo ekipo vodil Neil Critchle. “Moramo pustiti igralcem, da si odpočijejo. To potrebujejo. Sicer pa je to odločitev, ki smo je sprejeli že pred časom.”

Liverpool bo že v sredo igral proti West Hamu, v soboto pa še proti Southamptonu.