Mourinho: Ko igram igrico, ne delam napak

Premier Liga 6. Feb 20207:10 > 7:12
Justin Setterfield/Getty Images

Tottenham je sinoči odigral ponovljeno tekmo četrtega kroga FA Pokala proti Southamptonu, Jose Mourinho pa je na novinarski konferenci po tekmi (spet) govoril o tehnologiji VAR.

Tottenham je do osmine finala FA Pokala prišel po zmagi s 3:2, to pa je bila ponovljena tekma proti Southamptonu, saj sta morali ekipi zopet na zelenico, potem ko sta prvo tekmo odigrala neodločeno. 

Jose Mourinho, ki je mnenja, da Tottenham, glede na vse razprtije in težave s poškodbami, še vedno igra dober nogomet, je tudi tokrat govoril o tehnologiji VAR.

“Napake se lahko dogajajo na zelenici. Delam jih jaz, delajo jih igralci in sodniki. Ne razumem pa sodnikov v VAR sobi, ki delajo napake. Ko igram igrico, ne delam napak. Delam jih ob igrišču. Ko sem sodeloval z Garyjem Nevillom in Jamiejem Carragherjem na SKY Sports, nisem naredil niti ene napake. Tako bi moralo biti tudi s sodniki. Napake se dogajajo na zelenici in vedno spoštujem sodnike, saj je težko opaziti vsako stvar ob takšni hitrosti igre. Ko pa imate ves čas tega sveta v VAR sobi, da pregledate posnetek, je zelo težko razumeti, da pride do napak. Mi smo bili resnično kaznovani z nekaterimi odločitvami, ki so jih sprejeli sodniki,” je dejal portugalski strateg.