United z ostrimi obsodbami napadel časopis Sun

Premier Liga 7. Feb 202021:16 > 21:19
Alex Livesey, Getty Images Sport

Vedno in povsod najdemo časopise, ki radi ponujajo šokantne zgodbe na meji dobrega okusa. V Veliki Britaniji za senzacionalnost skrbi Sun, ki je zaradi tega v "vojni" s številnimi premierligaškimi klubi. Med njimi je po novem tudi Manchester United.

Sun je prvi objavil fotografije, ki so nastale v noči napada na hišo Eda Woodwarda, izvršnega direktorja Manchester Uniteda, pri rdečih vragih pa so se osredotočili na analize objavljenih fotografij.

Pri angleškem velikanu so izpostavili, da je neverjetno, da so vsi izgredniki brez težav pozirali pred objektivi fotoaparatov. Prav zato so se pojavila ugibanja, če so to zares izgredniki, ali pa je bilo vse skupaj le nameščeno.

Novinar BBC-ja Simon Stone je razkril, da je Manchester United podal prijavo proti časopisu Sun, očita pa mu vpletenost v incident.

Manchester united je vložil tožbo pri Neodvisni organizaciji za standarde v novinarstvu. United meni, da obstaja sum, da je bil Sun v naprej obveščen o protestih in o načrtih za napad na hišo Eda Woodwarda. To pomeni, da je bil novinar medijske hiše prisoten med krimilanim dejanjem, s katerim so uporniki želeli prestrašiti Woodwarda. V klubu so prepričani, da je bil na kraju zločina prisoten tudi fotograf,” je med drugim zapisal Stone.

Unitedove obtožbe so vsekakor zelo resne, zdi pa se, da nihče ni pretirano šokiran, saj to ni prva podobna afera, v katero se je zapletel zloglasni Sun.