Ballack: Özil, če želiš trofeje, pojdi v Bayern

Shaun Botterill, Getty Images

Nekdanji izvrstni nemški vezist Michael Ballack je svojemu sonarodnjaku Mesutu Özilu predlagal prestop v vrste münchenskega Bayerna.

V zadnjem času je Mesut Özil želja vseh največjih klubov, zato se pojavlja vprašanje, če bo nemški reprezentant svojo kariero nadaljeval v Arsenalu.

“Mesut je neverjeten igralec. Zaveda se, da je eden od najpomembnejših pri Arsenalu. Zaradi njegovih kvalitet si ga želijo mnogi klubi. Če si Özil želi lovorik, bi moral prestopiti v Bayern,” je povedal Michael Ballack.

Nekdanji izvrstni nogometaš Bayerna je mnenja, da je lahko glavna težava pri prestopu v vrste nemškega velikana igralčeva visoka plača: “Mislim, da Mesutova plača odganja Bavarce. Če pogledate koliko denarja za nakupe igralcev porabljajo klubi v Angliji ali na Kitajskem, postaja jasno, da bo tudi Bayern moral začeti porabljati vse več denarja. Vodstvo kluba mora res ogromno delati, da lahko z manjšimi vložki v ekipo držijo korak z ostalimi, ki porabljajo več sredstev. A za dobre igralce, je trenutno potrebno porabiti ogromno denarja,” je še povedal legendarni nemški vezist.

28-letni Özil je v Arsenal iz Real Madrida prišel leta 2013, pred tem pa je igral še za Werder in Schalke.