Jones: Mourinho verjame vame, van Gaal ni

Premier Liga 9. Feb 201713:57 > 14:01
Getty Images/Clive Mason

Nogometaš Manchester Uniteda Phil Jones po lanskih težavah z Louisom van Gaalom letos uživa v delu s trenerjem Josejem Mourinhom. V pretekli sezoni je zaradi poškodbe kolena v Premier ligi odigral le šest tekem, zdaj pa postaja vse pomembnejši član Portugalčeve zasedbe.

Obrambni igralec Manchester United, ki je Rdeče vrage okrepil leta 2011, je imel v zadnjih sezonah veliko težav s poškodbami. Občasni angleški reprezentančni branilec se je dotaknil tudi sodelovanja z novim trenerjem Josejem Mourinhom, s katerim je razvil dober odnos.
“Imam občutek, da je vame verjela in me razumela le trojica trenerjev. To ni kritika preostalih, a med omenjene sodijo le Sam Allardyce, Sir Alex Ferguson in Jose Mourinho. Ti so vedno verjeli vame in me polnili s samozavestjo. Nisem igralec, ki mora vsak dan slišati, da je dober, kar je nekaterim pomembno. Ti trije trenerju so mi vedno vlivali samozavest tudi brez tega,” je povedal Phil Jones in se dotaknil tudi težav z Louisom van Gaalom.

“V finalu FA pokala sem na Wembleyju sedel na klopi. Pred tem sem bil že dva mesca pripravljen na igro, a je želel, da igram za rezervno ekipo. Mislil je, da nisem dovolj dobro pripravljen in s tem sem imel težave. Kot vedno sem oddelal kar je bilo zahtevano, a zdaj lahko priznam, da z njim nisem dobro sodeloval.”