Liverpool si je že zagotovil mesto v Ligi prvakov

Premier Liga 18. Feb 20201:44 > 1:45
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Dan pred začetkom tekem na izpadanje v Ligi prvakov je jasno, da si je aktualni evropski klubski prvak Liverpool že zagotovil mesto v elitnem nogometnem tekmovanju tudi v naslednji sezoni!

Potem, ko je Chelsea sinoči v derbiju Premier lige izgubil proti Manchester Unitedu, je jasno, da si je ekipa Jürgena Kloppa že meseca februarja zagotovila mesto med najboljšimi štirimi v angleškem prvenstvu, kar pomeni, da imajo Redsi tako v žepu tudi nastop v naslednji sezoni Lige prvakov. 

Liverpool v tem trenutku zaseda prvo mesto s 76 točkami, kar je 36 več od petouvrščenega Tottenhama, do konca sezone v Premier ligi pa je ostalo le še 12 krogov. 

Povezano

Tudi če Tottenham do konca sezone zmaga vse tekme, Liverpool pa na drugi strani vse izgubi, to ne bo spremenilo dejstva, da bodo varovanci Jürgena Kloppa končali vsaj na četrtem mestu. Še več, če bi Tottenham v naslednjem krogu premagal Chelsea, bi modri iz Londona lahko do konca sezone osvojili največ 74, kar pa je manj, kot jih ima že v tem trenutku Liverpool. 

Redsi so tako postali prvi, ki so si zagotovili mesto v Ligi prvakov tudi v naslednji sezoni. Ekipo Jürgena Kloppa pa že danes čaka prva tekma osmine finala LP proti madridskemu Atleticu.