Guardiola: Ne grem, razen če me odpustijo

Premier Liga 19. Feb 202023:43 > 23:53
Alex Livesey/Getty Images

Po zmagi proti West Hamu v Premier ligi je trener Manchester Cityja Pep Guardiola končno spregovoril o prepovedi nastopanja njegovega moštva v naslednjih dveh sezonah in o tem, kako bo prepoved vplivala na njegov status na Etihadu.

Kot smo že pisali, Manchester City dve leti ne bo smel nastopati v najelitnejšem klubskem tekmovanju. Sinjemodrim bo kazen začela veljati v naslednji sezoni. Poleg tega mora ekipa, ki igra na Etihadu plačati kazen v višini 30 milijonov evrov. City je to kazen dobil zaradi malverzacij z glavnim sponzorjem Etihadom.

Aktualni angleški prvaki so ekspresno objavili, da se bodo pritožili na kazen UEFE ne Mednarodno športno razsodišče v Lozani, ki edini lahko prekliče oziroma spremeni odločitev. Sinje-modri veliko časa za ukrepanje nimajo, saj kazen velja že za naslednjo sezono.

“V primeru, da me ne zamenjajo, bom ostal. Želim ostati, saj se tu počutim dobro, ne glede na pogodbo. Želim pomagati klubu, da ostane na tem nivoju karseda dolgo. Zakaj bi odšel? Pred mesecem dni sem dejal, da imam rad ta klub in da mi je tu všeč,” je dejal Pep Guardiola

Povezano

Dotaknil se je tudi pravnega boja, ki ga bo njegov klub vodil pred sodiščem v Lozani: “Ni še konec. Klub verjame, da je odločitev nepoštena in pritožili so bomo ter počakali na pravico. Ostane nam le to, da nadaljujemo z delom, da se trudimo dobivati tekme. V klub verjamem 100-odstotno in tudi v to, kar je naredil.”