Dele Alli prvo ime Premier lige v januarju

Premier Liga 10. Feb 201712:55 > 12:59
Laurence Griffiths, Getty Images Sport

V mesecu januarju je v Premier ligi največ pokazal mladi zvezdnik Tottenhama Dele Alli, ki je bil izbran za igralca meseca.

Vezist Tottenham je odlično zakorakal v leto 2017 in za piko na i zabil dva zadetka ob zmagi Spursov proti Chelseaju. Ob tem se je dvakrat vpisal med strelce tudi na srečanju proti Watfordu, enkrat pa je zatresel mrežo Manchester Cityja.

Dele Alli je bil sicer prvič v karieri proglašen za najboljšega igralca meseca v Premier ligi, letos pa je postal že drugi igralec Tottenhama s to nagrado, potem ko je september v največji meri zaznamoval njegov soigralec Son. Skupno je trinajsti igralec Londončanov, ki je bil izbran za najboljšega igralca meseca. Le dva med njimi sta priznanje dobila več kot enkrat – Gareth Bale dvakrat in Harry Kane trikrat.

“V čast mi je, ker sem dobil takšno priznanje. Mislim, da je celotna ekipa ta mesec igrala odlično. Igrali smo kot prava ekipa, vse nam je šlo na roko. Najlepši trenutek v januarju sta zagotovo gola proti Chelseaju. To je bila velika tekma za nas in za navijače in bilo je sijajno zabiti ta dva gola,” je ob tem dejal Alli.