Koronavirus vznemirja tudi navijače Liverpoola

Premier Liga 29. Feb 202017:26 > 17:32
Clive Brunskill Getty Images

Zloglasni koronavirus iz dneva v dan vse bolj vpliva na vse pore življenja. Imun na številne prepovedi povezane z ukrepi za zajezitev virusa niso niti športni dogodki. Angleški Telegraph piše, da bi Liverpool lahko ostal brez naslov, če bi stvari prišle tako daleč, da bi morali prekiniti prvenstvo.

Leta 1990 Slovenija (še) ni bila samostojna država, Zahodna Nemčija je zmagala na svetovnem prvenstvu v Italiji, Liverpool pa je zadnjič slavil v angleškem prvenstvu. Vmes se je zgodilo marsikaj, na Otoku so ustanovili Premier ligo, a redsi še vedno čakajo na naslednjo prvenstveno zvezdico. Po treh desetletjih suše so na Anfieldu očitno uspeli znova sestaviti šampionsko zasedbo, ki ji dejansko samo še naravna katastrofa lahko prepreči veliko slavje. Liverpool ima enajst krogov pred koncem velikih 22 točk prednosti, medtem pa britanske oblasti zaradi koronavirusa razmišljajo tudi o temu, da bi prekinile prvenstvo.

Nekaj okuženih s koronavirusom so odkrili tudi na Otoku. V kolikor bi se številka v prihodnjih dneh hitro povečala, obstaja možnost, da bi bili prisiljeni sprejeti najbolj drastične ukrepe. Končno odločitev bo sprejela britanska vlada, ki bi se lahko odločila, da prekine vsa tekmovanja za dva meseca.

Kot piše Telegraph, bi se v primeru prekinitve prvenstva, avtomatsko izbrisali vsi rezulati iz tekoče sezone, kar pomeni, da bi Liverpool ostal brez naslova, na katerega čaka že od leta 1990.

Pred letom dni so redsi brez naslova ostali tik pred ciljno črto, medtem ko letos igrajo izjemno. V 27. krogih jim je dve točki uspel izmakniti samo Manchester United, sicer pa so izbranci Jurgena Kloppa dobili prav vse tekme. Do končnega cilja jih ločijo samo še štiri zmage in … koronavirus. Navijači bi pričakovali, da se prvenstvo v primeru prekinitve po koncu nevarnosti nadaljuje na mestu, kjer je bilo prekinjeno, toda pravila angleške nogometne zveze so nekoliko nenavadna in v tem primeru prav nič naklonjena Liverpoolu, ki vendarle upa, da bo panika imenovana koronavirus hitro prišla pod nadzor, življenje pa se bo znova vrnilo v stare tirnice.