Solskjaer: Fernandesa sem pripeljal zaradi karakterja

Premier Liga 5. Mar 202010:20 > 10:32
Clive Brunskill Getty Images

Glavni trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je objasnil razloge, zakaj je v svoje moštvo iz Sportinga pripeljal Bruna Fernandesa.

Portugalski vezist Bruno Fernandes je na Old Trafford prišel iz Sportinga in le v enem mesecu našel svoje mesto v ekipi Oleja Gunnarja Solskjaerja, obenem pa postal tudi ljubljenec navijačev.

“Naša ogledniška služba je Bruna spremljala že dlje časa. Da sem lahko sprejel končno odločitev, sem moral odpotovati na Portugalskem in si ga ogledati v živo. Ko sem odšel, mi je bilo jasno, kakšen karakter ima. Na zelenici prevzema odgovornost v vsaki situaciji svojega moštva, ne boji se neposrednih dvobojem. Vedel sem, da je igralec za Manchester United. Navdušil me je tudi s svojim ognjenim pristopom,” je dejal Solskjaer.

Povezano

Fernandes je za United odigral šest tekem, pet v Premier ligi in enega v Ligi Evropa, v tem obdobju pa je dosegel tri zadetke in dve asistenci. Portugalec upa, da je to le začetek njegovega uspeha.

“Prišel sem v precej večji klub in zahtevno ligo, tako da je normalno, da sem potreboval nekaj časa za asimilacijo. Tu se precej več in hitreje dela tudi na treningih. Po drugi strani čutim, da vsak dan napredujem prav zaradi kvalitete soigralcev, zato lahko tudi lažje igram,” je dejal Fernandes.