Ob 18:30 na SK 1: Bodo Spursi poglobili krizo redsov?

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Današnje dogajanje v Premier ligi odpirata Arsenal in Hull (13:30, v živo na SK 1), osrednji obračun pa bo pozno popoldne odigran na Anfieldu, kjer bo v krizo zabredli Liverpool gostil vroči Tottenham (18:30, v živo na SK 1).

Liverpool je v letu 2017 na desetih obračunih vpisal eno samo zmago pa še to proti četrtoligašu Plymouthu. Šampionske sanje so se hitro končale, trenutno je pod vprašajem celo uvrstitev v Ligo prvakov. Izbranci Jürgena Kloppa bodo negativni trend poskušali prekiniti danes, a naloga bo vse prej kot enostavna. Na Anfield prihaja Tottenham, ki se v tem trenutku zdi kot edini resen tekmec vodilnega Chelseaja.

V tem trenutku moramo razmišljati o sebi, ne o drugih in izboljšanju učinka proti vodilnim klubom, med katerimi je tudi Tottenham. Če bomo igrali kot v prvem polčasu proti Hullu, nimamo možnosti. Če pa si bomo ustvarjali priložnosti kot v drugem in izboljšali realizacijo, potem je to povsem druga zgodba,” je prepričan Nemec.

Ekipa Mauricia Pochettina je na zadnjih enajstih tekmah prišla do devetih zmag in dveh remijev ter na Anfield prihaja v vlogi favorita. “Čeprav niso v dobrem obdobju, ima Liverpool odlične igralce in tu je vedno velika in težka tekma. Mi bomo poskušali pokazati vse najboljše, a to so klubi s podobnim stilom, ki bazira na visokem tempu,” je dejal Pochettino, ki ima po 24. krogih drugi najboljši učinek v zgodovini kluba. Londončani so bili boljši le v sezoni 1960/61, ko so se na koncu tudi veselili naslova prvaka.