Rooney: Zboleti je moral Arteta, da se je prekinila PL.

Premier Liga 15. Mar 202014:47 > 14:49
Mark Thompson/Getty Images

Napadalec Derby Countya in legenda Wayne Rooney pravi, da se angleška nogometna zveza in vlada proti igralcem na Otoku vedeta neprimerno, glede na trenutno situacijo. Vse to in še več je izpostavil v svoji kolumni za Sunday Times.

Legendarni angleški napadalec Wayne Rooney močno zameri vladi in angleški nogometni zvezi, ker ni že veliko prej do nadaljnega ni suspendiral vseh tekmovanj.

Preostali šport, tenis, formula ena, ragbi, golf in nogomet, v drugih državah so prekinili, nam pa so rekli, da moramo nadaljevati. Gotovo se je veliko nogometašev spraševalo, ali je bilo vztrajanje povezano z denarjem. Zakaj je bila ta poteza sprejeta šele v petek? Zakaj je moral najprej zboleti Mikel Arteta? Prava odločitev je bila sprejeta, a počutim se, da smo nogometaši v Angliji kot poskusni zajčki. Če se bo okužil kakšen od mojih sorodnikov samo zato, ker sem moral igrati v pogojih, ki niso bili varni, bom moral precej premisliti, ali bom še kdaj igral nogomet. Tega avtoritetam ne bi nikoli odpustil,” je zapisal nekdanji kapetan Manchester Uniteda.

Premier League je do 3. aprila ustavljena, a vse bolj je verjetno, da se bo vse skupaj še zavleklo. Trenutno sta v Premier League s covid 19 okužena manager Arsenala Mikel Arteta in igralec Chelseaja Callum Hudson-Odoi.