Neville: Devet dni, devet tekem, nogometni festival…

Premier Liga 20. Mar 202015:50 > 15:52
Michael Steele Getty Images Sport

Gary Neville je prepričan, da igralci in klubi ne bi smeli imeti nič proti, če bi po koncu prekinitve lig zaradi pandemije novega koronavirusa igrali tudi po štiri tekme na teden.

Neville je to izjavil v debati o tem, kako dokončati tekočo sezono. Prepričan je, da nihče ne sme delati težav, ko bo predstavljen nov urnik, ki bo zagotovo zelo zgoščen. Nekdanji branilec Manchester Uniteda meni, da je to priložnost za pravi “nogometni festival”.

Če bo za uspešen zaključek potrebno igrati devet dni zapored, kar je najbolj črn scenarij, mislim, da bodo igralci to sprejeli. Vsekakor bi pristali na tak nogometni festival,” je za Sky Sport rekel Neville in dodal:

To bi bilo nekaj spektakularnega. Nogomet lahko tej državi končno prinese nekaj veselja, ki bo po koncu krize še kako potrebno. Nogometni festival bi poskrbel, da bi se v dveh tednih končala liga, v naslednjem tednu bi končali z ligo prvakov, nato pa bi imeli še štiri dni za FA pokal – noro! Ne trdim, da je to primerna rešitev, bi pa tak potek bila sijajna izkušnja, ki bi vsekakor še bolj združila vse navijače. S tem bi poskrbeli za veliko veselja, saj ima nogomet na ljudi neverjeten vpliv.