Carragher: Ko bomo znova slišali zvok piščalke…

Premier Liga 20. Mar 202015:18 > 15:20
Matthew Lewis, Getty Images Sport

Nekdanji branilec Liverpoola Jamie Carragher je predstavil svoje mišljenje o tem, kaj se bo zgodilo, ko se bodo nogometne žoge znova kotalile po zelenicah.

V Angliji nogometa ne bo vsaj do 30. aprila, Jamie Carragher pa je tokrat za Telegraph spisal kolumno, v kateri je predstavil možne scenarije nadaljevanja te sezone.

Na svetu je vključno z mano več milijonov ljudi, ki si sveta brez nogometa ne znajo predstavljati. Rojeni smo v obdobju, ko si z nogometom ustvarimo identiteto, dobimo možnost za povezovanje, nogomet pa nas tudi navdušuje in navdihuje. To je več kot samo zabava. Zato se k nogometu vračamo iz sezone v sezono, v dobrih in v slabih časih.

Kolikokrat ste že slišali navijača reči, da je bil dan, ko je njegova ekipa osvojila lovoriko, ali pa se uvrstila v v višjo ligo, njegov najboljši v življenju. Nekateri te trenutke celo postavijo ob bok rojstvu otroka. To vedno povejo z nasmehom na obrazu, a zagotovo tako tudi mislijo. Za marsikoga so uspehi njegove ekipe, potovanja na gostovanja in druge radosti najlepše življenjske izkušnje.

Vse se kaže tudi v trenutkih, ko naši ekipi ne gre, ko izpade iz lige in ko ima finančne težave. Takrat je moč videti veliko zlomljenih src in veliko posnetkov, na katerih navijači v znak protesta proti klubskemu vodstvu delajo vsemogoče stvari. Tudi to dokazuje, kako nogomet vpliva na nas.

Ko so prejšnji teden prekinili vse lige in ko se je situacija nato še poslabšala, je postalo jasno, da bomo brez nogometa morali preživeti še nekaj dodatnega časa. Moram vam priznati, da čutim praznino. Sem kar malce izgubljen.

To obdobje je kljub temu, da si ga nihče ni želel, obdobje neke priložnosti, ki je moja generacija nikoli ni imela.

Ko bomo v Angliji znova dočakali nogometno tekmo, bo to pomenilo, da se stanje v državi izboljšuje. Mislim, da bomo vsi začutili olajšanje in da bomo slavili tako, kot do danes nismo še nikoli. To bo še bolj povezalo celotno državo.

Ko se bo znova zaslišal zvok sodniške piščalke na igrišču, boste vedeli, da je krize konec. Nogomet ne bo več nepomembna stvar. Vsem navijačem na svetu bo takrat pomenil še več kot pred premorom,” je zapisal Carragher.