Leicester ruši negativne rekorde, Swansea se rešuje

Premier Liga 12. Feb 201718:40 > 18:50
Getty Images/Stu Forster

Aktualni angleški prvak Leicester City nadaljuje s katastrofalnimi predstavami. Ekipa Claudia Ranierija je tokrat klonila v južnem Walesu, kjer je bil na dvoboju neposrednih tekmecev v boju za obstanek boljši Swansea.

Claudio Ranieri je lahko upravičeno zaskrbljen, saj se njegova ekipa nahaja tik nad cono izpada, pred Hull Cityjem ima namreč samo še točko prednosti.

Swansea je bil na svojem stadionu boljši nasprotnik in prvi zadetek dosegel v 37. minuti, ko je z odličnim strelom Alfie Mawson premagal gostujočega vratarja Schmeichela. Za branilca domače zasedbe je bil to že tretji zadetek v letu 2017.

Labodi so še pred koncem prvega polčasa povišali svoje vodstvo. Sigurdsson je zaposlil Olssna, Šved pa je dosegel svoj prvi zadetek v novem klubu po tem, ko je v zadnjem prestopnem roku prišel iz drugoligaša Norwicha.

Leicester v prvenstvu ni dosegel gola že več kot 600 minut, to pa je bil za ekipo Claudia Ranierija že peti zaporedni poraz. Swansea je 15. in ima štiri točke “kredita” pred cono izpada.