PL: Brez točnega datuma, pomoč bolnišnicam, klubom

Premier Liga 3. Apr 202016:48 > 16:50
Mike Hewitt Getty Images Sport

V petek so se znova sestali predstavniki klubov, ki nastopajo v Premier ligi. Povzetek - sezona se ne bo nadaljevala dokler ne bo varno.

Prva in najbolj pomembna stvar, ki so jo na sestanku sklenili predstavniki klubov je ta, da je zdravje celotnega naroda in vsakega posameznika vključno z igralci, trenerji, menedžerji, člani kluba in navijačev prednostna naloga.

Dogovorjeno je bilo, da se sezona pred mesecem majem ne bo nadaljevala. Zagotovo tudi ni, da bi se nadaljevala takrat. Če bi se bi se to zgodilo le, če bi bila vrnitev na zelenice varna. Datum zaključka sezone je nekaj kar je vseskozi pod vprašajem. Ne more pa biti odločitev o tem drugačna kot bi jo sporočila vlada in javna zdravstvena agencija. 

Še enkrat je bilo poudarjeno, da je skupni cilj vseh, da se sezona (prvenstvo in pokal) konča v celoti. S tem bi se tudi ohranila integriteta v obeh tekmovanjih. 

Poudarjeno je bilo tudi, da datuma konca sezone ne bodo določili brez soglasja vlade in zdravstvenih strokovnjakov. 

Klubi so se strinjali, da z nogometaši začnejo razpravo o tem kako lahko v tej situaciji doprinesejo oni. Predlog je znižanje plač za 30 odstotkov. Za soboto je predviden sestanek med predstavniki Premier lige, klubi in zvezo igralcev. 

Govorili so tudi o tem, da se na pomoč priskoči najbolj ogroženim klubom iz nižjih lig. Soglasno so sprejeli odločitev, da bodo pomagali EFL-u in nižjeligaškim ligam. Za to bodo namenili 125 milijonov funtov. Prav tako bodo klubi iz Premier lige bolnišnicam donirali 20 milijonov funtov.