Dan, ko bi City predal krono Liverpoolu

Premier Liga 5. Apr 202017:23 > 17:26
Laurence Griffiths/Getty Images

Če ne bi bilo virusa COVID-19 bi se ta vikend igral 32. krog angleške Premier lige. Na stadionu Etihad pa bi se merila Manchester City in Liverpool. To bi bila tekma na kateri bi Redsi že igrali kot novi angleški prvaki.

Če ne bi bilo svetovne pandemije virusa korona in če ne bi bilo policijskih ur in karantene bi v nedeljo ob 17:30 na Sportklubu gledali tekmo med Manchester Cityem in Liverpoolom. Morda bi bila to tekma na kateri bi Redsi igrali za naslov prvaka, ki bi ga osvojili po več kot 30 letih. Morda pa bi bila to tekma na kateri bi se “meščani” že poklonili novemu prvaku angleške Premier lige. 

Liverpool je bil oziroma je še vedno od naslova oddaljen dve zmagi. Morda bi jih zabeležili na tekmah proti Evertonu in Crystal Palaceu. Če bi temu bilo tako potem bi 5. aprila City simbolično predal krono novemu angleškemu vladarju, ki je v prvenstvu letos prevladoval vseh 29. krogov. Po drugi strani pa bi bili morda Redsi še dodatno motivirani na tekmi proti Cityu in bi se želeli naslov priboriti prav na stadionu njihovega največjega tekmeca v zadnjih dveh letih. Liverpool je bil blizu naslova lani toda vseeno so na koncu naslov osvojili “sinjemodri”. 

Ker je virus zaustavil nogomet po praktično celem svetu Liverpool naslova še nima. In vendarle kaže na to, da si ga bodo morali priboriti na zelenici.