Sin legendarnega Hagija tarča Cityja in Spursov

Giuseppe Bellini, Getty Images Sport

Romunski nogometaš Ianis Hagi, sin legendarnega Gheorgheja, bi že kmalu lahko naredil velik korak v karieri in se preselil v enega od najmočnejših klubov Premier lige.

Povezano

To lahko sklepamo iz izjave njegovega agenta Giovanija Becalija, ki je razkril, da se za 21-letnega vezista zanimata Manchester City in Tottenham.

“Osebno sta me za Ianisa spraševala Jose Mourinho in Txiki Begiristain (športni direktor Cityja). Želela sta vedeti več o njem, kako se znajde. Veliko ljudi v evropskem nogometu pozna Ianisa in ve, kaj lahko naredi,” je pojasnil Becali.

Kreativni igralec sredine igrišča je januarja prišel v Glasgow kot posojen igralec belgijskega Genka. “Mislim, da je Ianis v dobrem programu pri Rangersih in mislim, da bo z njimi podpisal pogodbo. Ves čas napreduje pri Rangersih. Vse boljši bo in še naprej bo napredoval, če podpiše za njih.”

Njegov agent ni izpustil možnosti, da bi Ianisa primerjal s slavnim očetom. “On ima veliko preostalih kvalitet in je bolj eleganten kot je bil njegov oče. V primerjavi z njim teče kot gazela,” je dejal Becali.

Star ljudski pregovor pravi, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Bi Ianis lahko ponovil kariero velikega Gheorgheja Hagija?