Klopp o Coutinhu: Nismo imeli izbire, bil sem pošten…

Premier Liga 7. Apr 202014:43 > 14:47
Matthew Lewis, Getty Images Sport

Menedžer Liverpoola Jürgen Klopp se je spet razgovoril o podrobnostih prestopa Philippa Coutinha k Barceloni januarja 2018.

Brazilskemu reprezentantu se je januarja 2018 s prestopom na Camp Nou izpolnila življenjska želja. Coutinho je že leta 2017 želel zapustiti Liverpool, kluba pa sta se na koncu uspela dogovoriti pol leta kasneje.

Ves čas sem spoštoval Coutinhevo odločitev. Vem, da smo nekaj tedno prej podpisali novo pogodbo, a mi je bilo jasno, da proti Barceloni nimamo možnosti,” razkriva Klopp.

Nemec je sicer potegnil ročno zavoro leta 2017, ko je bil Coutinho z eno nogo že v Barceloni, a je nato prestop padel v vodo, ker se je pri Liverpoolu poškodovan Adam Lallana.

Nismo imeli dovolj časa, da bi težavo rešili do konca prestopnega roka. Philippe je ostal in zato sem moral biti čez pol leta pošten do njega,” dodaja Klopp.

27-letni Brazilec je Liverpool okrepil leta 2013, ko je zapustil Inter. Barcelona, pri kateri se Coutinho ni izkazal, je nogometaša lani posodila k Bayernu iz Münchna, kjer pa je v drugem delu sezone znova popustil in izgubil mesto v začetni enajsterici.

Coutinha na Barcelono veže pogodba do 30. junija 2022, klub s Camp Noua pa se želi nogometaša rešiti že letos poleti. Jim bo to uspelo?