Farke: Zdravi se ne smejo pritoževati

Premier Liga 7. Apr 202018:23 > 18:33
Dvakrat v Premier ligo, preden pa bi Farke Norwich še drugič odpeljal tudi iz angleške elite, je dobil nogo. Foto: Jordan Mansfield, Getty Images Sport

Menedžer Norwich Cityja Daniel Farke se je razgovoril v intervjuju za klubsko spletno stran. Nemški trener upa, da bodo vsi igralci iz trenutne situacije znali izvleči nekaj dobrega.

Daniel Farke se trenutno nahaja v Nemčiji, kjer z družino čaka na konec pandemije koronavirusa.

Dobro se počutim, to pa velja tudi za vse okrog mene. Ne moremo se pritoževati. Časi so sicer čudni in nori. Na takšne razmere ni nihče navajen. Nihče ni vajen karantene in na popoln izostanek družabnega življenja. Ni lahko, a se ne pritožujem, ker je na svetu veliko takih, ki se trenutno zares mučijo,” razkriva Farke.

Zame je povsem normalno, da del dela opravim od doma. Čeprav ne moremo delati skupaj, je pred nami ogromno dela. Zdaj imamo čas, da analiziramo dosedanji potek sezone še bolj podrobno, kot smo ga do zdaj. Z vsemi sem ves čas v kontaktu, na igrišče bi se radi vrnili pripravljeni. Pomembno je, da igralci vadijo po individualno zastavljenih programih in da se ves čas pogovarjajo s trenerji. Vsak dan bi radi sprejemali dobre odločitve,” dodaja menedžer kanarčkov.

Farke se kljub temu zaveda, da se igralci doma ne morejo osredotočiti samo na treninge.

Logično je, da ima vsak v takih razmerah tudi privatne obveze. Moji otroci so ves čas doma in občasno sem njihov učitelj. Vsi si želimo, da bi čim prej začeli z normalnim delom in življenjem, nam pa vse skupaj daje priložnost za stvari, za katere sicer nimamo časa. To so tudi odnosi z družino. Mislim, da je zelo pomembno, da se prosti čas dobro izkoristi in preživi z družino, ker v normalnih razmerah za to nimamo dovolj časa. Tudi zdaj moramo najti nekaj pozitivnega. Ves čas moramo imeti v mislih, da je ljudem po svetu veliko težje kot nam, zato se nihče, ki je zdrav, ne sme pritoževati.