Clark: Morda ostanemo brez klubov, morda celo prvenstev

Premier Liga 7. Apr 202019:02 > 19:05
Jordan Mansfield/Getty Images

Prvi mož angleške nogometne zveze Greg Clark je znova izrazil skrb, kakšne posledice bo v nogometu pustila epidemija koronavirusa. Clark je prepričan, da bodo v Angliji izginili številni klubi pa tudi celotna prvnestva, v kolikor najmočnejši ne bodo želeli pomagati pri reševanju krize.

Tekmovanje v Premier ligi, Championshipu, League 1 in League 2 so na čakanju do nadaljnjega, medtem je Greg Clark opozoril, da bi lahko bile posledice v padcu prihodkov katastrofalne za klube v nižjih ligah.

Clark je opozoril, da ukrepi za zmanjšanje plač na zvezi, kot tudi pomoč, ki jo že prišla s strani Premier lige (125 milijonov funtov) in evenetualni denar, ki bi ga donirali igralci, zelo verjetno ne bodo dovolj. “Nogomet se sooča z veliko težjimi finančnimi posledicami, kot so tisti, ki ga vodijo, lahko sanjali v najhujših sanjah. Epidemija bo imela finančne posledice v vseh poslovnih sektorjih,” je dejal ne preveč optimistični prvi mož angleške zveze.

Bojim se, da se soočamo z nevarnostjo, da izgubimo nekatere klube, celo lige, zaradi finančnega kolapsa. Številne lokalne skupnosti bi lahko ostale brez klubov, ki jih imajo radi zaradi vsega tega. Mislim, da se moramo sedaj vsi pokazati, lastniki klubov, igralci, klubi, navijači, vsi moramo delati kot eno, da bo ohranili igro, ki jo imamo vsi radi,” dodaja Clark.

Slednji je spomnil, da bo angleška zveza ostala brez 100 milijonov funtov samo zaradi prestavljenih četrtfinalnih tekem Pokala FA in prijateljskih tekem reprezentance. “Moramo narediti načrt, s katerim bomo prepričani, da ne bomo izgubili naslednje sezone. Vsi se nadejamo, da bomo letošnjo sezono zaključili na igrišču, toda v vsakem primeru bi bili neumni, če ne bi imeli načrta, v kolikor se to ne bo zgodilo. Tisti, ki bi ostali brez svojih klubov, ker mi nismo bili na ravni naloge, ki nam je bila zaupana, bi nas z vso pravico obsojevali,” je zaključil Clark.