Mane: Ali se počutim kot prvak? Ne še

Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Zvezdnik Liverpoola Sadio Mane se nadeja, da bodo imeli redsi priložnost, da v letošnji sezoni visoko v zrak dvignejo lovoriko namenjeno prvaku Premier lige, vendar dodaja, da je pripravljen sprejeti vsako odločitev vodstva tekmovanja.

Povezano

Premier liga je zaustavljena zaradi epidemije koronavirusa. Klub iz Anfielda ima v tem trenutku 25 točk prednosti pred drugouvrščenim Manchester Cityjem, v zadnjih devetih krogih pa potrebuje samo še šest točk, da bi si tudi matematično zagotovil naslov prvaka.

Na vprašanje, ali se počuti kot prvak, je Sadio Mane odgovoril: “Ne še. Rad imam svoje delo, rad imam nogomet, želim, da naslov osvojimo na igrišču. Želim, da zmagujemo, da nam izročijo pokal. Toda položaj je sedaj specifičen, tako da bom razumel karkoli se bo zgodilo.”

Glede na to, da je veliko nejasnosti, kdaj se bo sezona nadaljevala, številni namigujejo, da bi sezono lahko tudi razveljavili. “Liverpoolu je bilo težko, toda sedaj je težje milijonom ljudi širom sveta. Nekateri so izgubili člane družine, kar je zelo stresno. Kar se mene tiče, so moje sanje, da letos osvojimo naslov. Če temu ne bo tako, bomo to sprejeli. To je vse del življenja. Nadejam se, da ga bomo nato osvojili naslednje leto,” je dodal Mane.

Nedavno je predsednik Uefe Aleksander Čeferin izjavil, da “ne vidi načina, kako bi Liverpool lahko ostal brez naslova”.