Dokler vsi igralci ne bodo testirani, ne bo nič

Premier Liga 11. Apr 202018:29 > 18:32
Mike Hewitt Getty Images Sport

Izvršni direktor Združenja menedžerjev Premier lige meni, da se tekmovanje lahko nadaljuje šele, ko bodo vsi igralci testirani na koronavirus.

Ob tem je Richard Bevan poudaril, da mora biti v prvi vrsti na voljo dovolj veliko število testov, da bodo lahko testirali vse zdravstvene delavce in paciente v bolnišnicah. “Ko se bo to zgodilo, lahko enako naredimo tudi v športu,” predlaga Bevan.

Slednji je v pogovru za BBC kritiziral vodstvo EFL, zakaj se niso posvetovali z združenjem menedžerjev, preden so sprejeli oceno, da je sezona lahko končana v 56 dneh, ko se bo nadaljevala: “Razpored je zelo gost. Vsi potrebujejo trenerja in menedžerja, njihove podpore pa ne dobiš tako, da se z njimi ne pogovarjaš. Ne morete reči, da ste se nekaj dogovorili, ko ste samo poslali pismo o odločitvah brez vsake razprave ali nasveta.”

Bevan je dodal, da je od vodstva lige zahteval, da opravijo pogovor z menedžerji ter poudaril, da je pomembno, da najdejo način za zaključek sezone, vendar se je, ob kritki oblasti, dopolnil, da vsaj do konca aprila ne bo nobenih napovedi, kdaj se bodo lahko vrnili na igrišče. “Če pogledate Nemčijo in predloge, da se sezona nadaljuje v maju, je to verjetno rezultat direktnih in jasnih odločitev vlade, ki testira 50 tisoč ljudi dnevno. Mi jih dnevno testiramo 10 tisoč. Naši menedžerji se ne bodo vrnili na igrišče, preden ne bodo testirani vsi igralci,” je poudaril Bevan.