Slaba novica za City, Jesus bo manjkal vsaj tri mesece

Premier Liga 14. Feb 201714:09 > 14:28
Getty Image/Stu Forster

Mladi nogometaš Manchester Cityja Gabriel Jesus, ki je sijajno začel svojo pot v angleški Premier ligi, bo zaradi poškodbe stopalnice počival vsaj tri mesece.

Gabriel Jesus se je poškodoval na ponedeljkovi tekmi z Bournemouthom, ki so jo sinjemodri brez večjih težav dobili. Vsekakor je to slaba novica tako za nogometaša, kot za klub, saj je prav Brazilec s svojimi izvrstnimi predstavami najbolj zaslužen za to, da je City spet na drugem mestu angleškega državnega prvenstva.

Jesus, ki je zablestel že na debiju, ko je West Hamu zabil zadetek in svojo kariero v Angliji začel kot v pravljici ter jo na tak način nadaljeval tudi na naslednji tekmi, ko je Swanseaju zabil dva gola, bo tako dalj časa odsoten.

Pepa Guardiolo, ki je včeraj po tekmi upal, da boškodba ni prehuda, zagotovo skrbi tudi to, da bi lahko 19-letni napadalec počival še dalj časa. Če okrevanje ne bo potekalo po načrtu, bi Jesus lahko manjkal do konca sezone.

Katalonec na klopi sinjemodrih bo zdaj prisiljen v igro poslati Sergia Aguera, ki zaradi neigranja v zadnjih krogih ni bil zadovoljen in je že začel groziti z odhodom. Argentinec bo zagotovo zelo motiviran, da vsem dokaže kaj njegova prisotnost na igrišču pomeni za Manchester City. V kolikor se bo Aguero izkazal, bo poletna tržnica, v kateri Guardiola nameraval napadalca prodati, še pridobila na zanimivosti.