PL se bo končala: Na Wembleyu štiri tekme dnevno?!

Premier Liga 13. Apr 202011:07 > 11:09
Wembley
Mike Hewitt/Getty Images

Angleške Premier League je bila prejšnji mesec prekinjena zaradi virusa Covid19, še vedno pa ni uradno kdaj se bo tekmovanje nadaljevalo. Ugledni časnik "Times" poroča, da bi se sezona lahko zaključila na Wembleyu. Tekem na tem prizorišču pa bilo lahko celo več dnevno.

Nogometni svet je pandemija koronavirusa močno pretresla in spremenila vsakdanje nogometne običaje. Nogometna prvenstva še vedno stojijo oziroma so zamrznjena, izgube pa so izredno velike. Podobno je tudi na Otoku, kjer imajo z virusom Covid19 izjemno velike težave in probleme.

“Tekme bi se lahko igrale v juniju in juliju. Tribune bodo prazne. Če bo potrebno bodo na programu štiri tekme dnevno na Wembleyu,” se je glasil zapis v angleškem časniku Times. 

FA namerava sezono nadaljevati brez prisotnosti gledalcev na tribunah, brzščas bo tako vse do konca letošnje sezone.

Angleška nogometna zveza je prav tako ponudila svojo infrastrukturo, da bi lahko končali sezono v Premier League. Tu sta stadiona Wembley in St George’s Park, to bi bili jasno nevtralni prizorišči za zaključek sezone.

Sezona naj bi se v Angliji nadaljevala s prvim junijem, tako bi bilo na voljo dovolj časa do začetka nove sezone, ki naj bi se začela 8. avgusta.