Lampard: Ne takoj, a se bomo borili za lovoriko

Premier Liga 13. Apr 202014:35 > 14:40
Getty Images/Shaun Botterill

Manager Chelseaja Frank Lampard smatra, da bi se njegova ekipa z nekaj okrepitvami lahko ponovno borila za naslov v Premier League.

Po izjemnem začetku sezone so modri iz Londona pred prekinitvijo sezono zaključili na 4. mestu s 34 točkami zaostanka za Liverpoolom in devet za drugim Manchester Cityem.

“Milsim, da sem jaz tisti, ki bom prvi kritiziral sebe, moram pa reči, da sem zadovoljen s četrtim mestom. Vedeli smo, da nas čaka težka sezona in, da se bomo morali trdo boriti za prva štiri mesta. Sedaj je samo še vprašanje koliko lahko še napredujemo. Vemo, da imamo mlade igralce in, da si želimo konstantnosti. Smo zadovoljni, a lahko posežemo mnogo višje,” je dejal manager Chelseaja Frank Lampard.

Na vprašanje ali je Chelsea lahko znova resen kandidat za lovoriko je Lampard odgovoril:

“Ne bodimo brezglavi, ker je jasno, da sta Liverpool in Manchester City daleč pred nami. Bil bi neumen, če bi dejal, da jih bomo hitro dohiteli –  v teh klubih je veliko trdega dela, sijajna trenerja, odličnih igralcev. Zato moramo biti tudi mi del takšnega procesa.”

“Mi imamo dobre mlade igralce, imeli smo izkušene, ki so jim v tej sezoni pomagali, vemo pa tudi, da so položaji, kjer se lahko še okrepimo. Občutek imam, da gremo v pravo smer – sploh če pripeljemo igralce na ključnih položajih, verjamem, da lahko enkrat dosežemo nivo Liverpoola in Manchester Citya,” je zaključil Lampard.