Premierligaški klubi želijo odigrati sezono do konca!

Premier Liga 17. Apr 202017:29 > 17:31
Mike Hewitt Getty Images Sport

Angleška Premier liga se zagotovo ne bo nadaljevala pred 7. majem, a klubi se zavzemajo, da bi odigrali manjkajoče tekme.

V kolikor liga ne bo izpeljana do konca, bodo morali angleški klubi, imetnikom televizijskih pravic, skupno plačati kar 750 milijonov funtov. Klubi so odločeni, da odigrajo še 92 manjkajočih tekem. Zaradi pandemije koronavirusa je bila liga prekinjena 9 krogov pred koncem. Moštva so se strinjala, da bodo sezono nadaljevala tudi po 30. junijem.

Vsi klubi se strinjajo, da nikakor ni treba hiteti. Sezona se bo nadaljevala, ko bodo zdravstvene razmere to dopuščale, ko bo tveganje minimalno in ko bo zeleno luč prižgala vlada.

V kolikor razmere ne bodo dopuščale, da se sezona nadaljuje, si angleški klubi želijo, da bi naslov prvaka romal v roke Liverpoola. Redsi so si v letošnji sezoni nedvomno zaslužili lovoriko. Kloppova četa ima pred drugouvrščenim Cityjem kar 25 točk prednost. Ekipa iz mesta Beatlov na naslov čaka že vse od leta 1990.

Igralcem, ki jim pogodba po koncu sezone poteče, bo omogočeno, da zamanjajo klub, čeprav se sezona še nebo končala. Sredino bi lahko torej zamenjali denimo Willian, Pedro, Giround, Vertonghen, Lallana, …