"Letos ni nogometa. Naj tvegamo življenja?"

Premier Liga 23. Apr 202021:15 > 21:19
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Nekdanji angleški reprezentant in član Manchester Uniteda Garry Neville meni, da ne obstajajo primerni pogoji, da se nadaljuje sezona na Otoku in da ni potrebno tvegati zdravje ljudi, zaradi ene tekme.

Michael Steele Getty Images Sport

Garry Neville je prepričan, da se nogomet v letu 2020 ne bo več igral, niti brez prisotnosti gledalcev. Ob tem je lastnikom klubov v Premier ligi poslal sporočilo, da živijo v “vzporednem vesolju”, v kolikor mislijo, da se bo nogomet letos še igral.

“Ne bomo mogli sedeti eden ob drugemu v hotelih in restavracijah. Oddaljenost bo dva metra. Kapacitete restavracij se bodo prepoloile, vsi zaposleni pa bodo nosili maske in rokavice. To se sedaj dogaja. Ali pričakujete, da se bo nogomet igral v takšnih pogojih? Bil sem na sestanku in vsi smo sedeli na oddaljenosti dveh metrov in ni nam bilo dopuščeno, da govorimo brez maske,” je dejal Neville in dodal: “Nogomet se lahko igra brez občinstva. Ne verjamem, da bomo letos gledali tekme. Niti igralci mojega kluba Salford ne bodo igrali. Klub ima zaposlene, ki bolehajo za sladkorno boleznijo, astmo, … Ne želim tvegati njihovega zdravja in varnosti zaradi nogometne tekme. Ne vem, kako želi Premier liga končati sezono, ker trenutno ni pogojev.”

Britanske oblasti so nedavno objavile, da bodo do konca leta podaljšali ukrepe družbene distance, da bi tako preprečili nevarnost novega izbruha virusa.