Zelena luč za šport v Veliki Britaniji

Premier Liga 30. Maj 202017:17 > 17:20
Catherine Ivill/Getty Images

Vlada Velike Britanije je izdala dovoljenje za organiziranje športnih dogodkov brez prisotnosti gledalcev. Odlok stopi v veljavo v ponedeljek.

Potem ko so večino tekmovanj sredi marca prekinili zaradi epidemije koronravirusa, bodo v Veliki Britaniji s športnimi dogodki nadaljevali v ponedeljek, ko bodo v Newcastlu na sporedu konjske dirke.

Sezona v Premier ligi se bo nadaljevala 17. junija, kar so sporočili že pred časom. Klubi so v ponedeljek začeli z drugo fazo kontaktnih treningov, vendar še ne trenirajo v popolni postavi.

“Čakanje je končano. Britanski šport se vrača v varnem in skrbno nadzorovanem okolju,” je ob sprostitvi novih ukrepov dejal sekretar v britanski vladi zadolžen za kulturo, medije in šport Oliver Dowden: “Ti ukrepi zagotavljajo okvir, v katerem se bodo tekmovanja nadaljevala pred praznimi tribunami. Sedaj je na vsakem športu posamezno, da lahko potrdi, da se držijo protokola in odločijo, kdaj bodo nadaljevali s tekmovanjem. To je pomemben trenutek za britanski šport, pri delu s strokovnjaki ustvarjamo najvarnejše možno okolje za vse, ki so vpleteni.”