Barnes: Manchester United živi v preteklosti

Premier Liga 2. Jun 202023:27 > 23:36
Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Legenda Liverpoola John Barnes je zbodel navijače Manchester Uniteda, saj je prepričan, da največji rival redsov živi v preteklosti. 56-letnik je sicer dodal, da je imel podobne težave pred leti tudi Liverpool.

Povezano

Ko sem prišel v Liverpool, so vedno vsi zahtevalo samo maksimum, štele so le zmage. Bili smo največji angleški klub, nato pa je prišlo obdobje Manchester Uniteda. Igralci Liverpoola smo sicer še nekaj časa navkljub slabšim uvrstitvam v ligi menili, da smo še vedno največji angleški klub. A z leti smo samo tonili in ostali v preteklosti. To se zdaj dogaja Manchester Unitedu. Ko je City prevzel primat v mestu, so bili vsi zadovoljni s tem, da je veličina kluba še naprej večja, igralci so bili srečni že s tem, da igrajo za Manchester United. Tudi ko je bil pred njimi Tottenhan, se to ni spremenilo. Še vedno so vsi mislili, mi smo Manchester United. S časom se je spremenila miselnost, zmage in lovorike niso bile več samoumevne, klub je ostal ujet v preteklosti. Ponovili so našo zgodbo iz Liverpoola,” slikovito opisuje John Barnes.

Liverpool je v zadnjih letih z Jürgenom Kloppom na klopi močno napredoval. Nemec je zgradil šampionsko ekipo, ki se je lani povzpela na vrh Evrope, letos pa je v idealnem položaju, da prvič po 30 letih osvoji angleško državno prvenstvo. V tem obdobju je sicer Manchester United postal najuspešnejši angleški klub v domačih tekmovanjih, a se to lahko hitro spremeni. Rdeči vragi so Premier ligo nazadnje osvojili leta 2013, ko je ekipo vodil legendarni sir Alex Ferguson.

Barnes je za redse igral med letoma 1987 in 1997. V desetletju je za klub z Anfielda odigral kar 314 ligaških tekem in dosegel zavidljivih 84 golov. Dvakrat je postal angleški prvak, skupno pa z Liverpoolom osvojil osem lovorik. V svoji karieri je igral še za Sudbury Court, Watford, Newcastle United in Chartlon Athletic, kjer je leta 1999 končal kariero.