Klopp: Naslednja sezona se mora pričeti čim prej

Premier Liga 3. Jun 202014:09 > 14:11
Richard Heathcote/Getty Images

Jurgen Klopp je govoril o načinu na katerega pripravlja ekipo za nadaljevanje sezone, hkrati je dodal, da lahko to obdobje dobro služi za naslednjo sezono.

Kot vse kaže, prav vsi klubi razmišljajo kako bi priprave po pandemiji virusa Covid19 izkoristili tudi za naslednjo sezono, ki se bo začela pozneje kot ponavadi.

Jasno je, da se bodo ekipe nazaj na zelenice vrnile slabše fizično pripravljene, hkrati pa bodo v zelo kratkem obdobju odigrali veliko tekem. Veliko trenerjev pa bo dalo priložnost tudi mladim nogometašem, s tem bodo tudi videli ali bodo lahko na njih računali v naslednji sezoni.

“Dobili smo premor, ki smo ga potrebovali. In sedaj imamo nove priprave. Vedno se pripravljamo, a tokrat je vendarle malce drugače, hkrati bo to služilo tudi za prihodnost. Letos ne bo velikih prestopov, nihče niti ne ve kdaj se bo začel prestopni rok. Mi se samo trudimo, da bomo pripravljani za nadaljevanje,” je dejal Jurgen Klopp v enem izmed intervjujev.

Nemec je mnenja, da bi naslednja sezona morala pričeti čim hitreje. Če ne morda celo takoj po koncu te.

“Mislim, da bi bilo to razumno. Morali bi začeti čim hitreje, po koncu te sezone. Mora se najti mesto tudi za FA pokal in Ligo prvakov in vsa ostala tekmovanja. Ni pa potrebe po dolgem premoru, morda 2,3,4 tedne.”

Premier League se bo nadaljevala 17. junija. Tega dne se bodo udarili Manchester City in Arsenal ter Aston Villa in Sheffield United.

Vse tekme od sredine junija boste lahko spremljali tudi na programih SportKluba.