Neville: Liverpoolu je naslov prinesel Alisson

Laurence Griffiths, Getty Images

Legendarni branilec Manchester United Gary Neville je izbral najboljšega igralca Liverpoola v tej sezoni. Marsikdo bo nad izborom presenečen, saj Neville ni izbral niti Jordana Hendersona nit Virgila van Dijka.

Neville, ki že več let opravlja vlogo strokovnega komentatorja na televiziji Sky Sports, je prepričan, da je v tej sezoni v Liverpoolu najboljši posameznik vratar Alisson Becker. Slednji je po njegovem mnenju tudi najpomembnejši član udarne enajsterice Jürgena Kloppa.

Alisson je igralec, zaradi katerega bo Liverpool osvojil naslov. Razumem tudi tiste, ki izpostavljajo Virgila van Dijka, saj gre prav tako za igralca, ki ga je Liverpool potreboval, a zame je najpomembnejši Alisson,” razkriva Neville in dodaja:

Pred dvema letoma sem ves čas kritiziral vratarje Liverpoola in govoril, da Liverpool ne bo osvojil naslova, dokler bodo v golu vratarji, ki so bili tam do lani. Klopp se je odzval na to izjavo. Ne vem, če je bil jezen, a je o tem večkrat javno govoril. Nato pa je prišel Alisson. Sam sem to doživel v Manchester Unitedu, ko je najprej v gol prišel Peter Schmeichel, v naslednjem obdobju pa fenomenalni Edwin van der Sar.

Ko ekipa dobi vratarja, ki je miren, avtoritativen in hkrati ubrani večino strelov, to ekipi dvigne samozavest. Učinek se hitro vidi na zelenici, učinek na celotno ekipo je neverjeten. Zame je Van Dijk eden od najboljših branilcev na svetu, a če me vprašate, zakaj je Liverpool v zadnjih dveh letih prišel do lige prvakov in Premier lige, vam bo vedno odgovoril – razliko je naredil vratar,” zaključuje Neville.

Alisson je v tej sezoni v vseh tekmovanjih zbral 28 nastopov, na katerih je prejel vsega 17 golov, hkrati pa je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na 14 tekmah.